CSOK 2022 feltételei új Szocpol: családi otthonteremtési kedvezmény

CSOK 2022 - családi otthonteremtési kedvezmény

CSOK 2022 - családi otthonteremtési kedvezmény

Családi otthonteremtési kedvezmény 2016 - kiterjesztik a CSOK rendszerét 2016-tól!

2015. október 28. - Slickk

A nemrég elindult családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK) kiterjesztenék és bővítenék a jövőben - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy konferenciáján. Változás lehet a CSOK-nál!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A CSOK-RÓL ITT...............

 

Ezt nyilatkozta Varga: a kormány célja 2016-ban a beruházások és lakásépítések ösztönzése: lakásépítésnél akár a bérlakásépítést is ösztönöznék, emellett a lakásfelújításokat is támogatnák. A nemrég elindult családi otthonteremtési kedvezményt (csok) kiterjesztenék és bővítenék a jövőben.

Eddig megközelítőleg közel ötezren, összesen ötmilliárd forint értékben vették fel a családi otthonteremtési kedvezményt. A szaktárca szerint az igénylők száma ebben az évben a 12 ezer főt is elérheti. Emiatt a kormánynak emelnie kellett a július 1-jével kibővített támogatás keretén, ugyanis eredetileg erre az évre csupán négyezer kérelemmel kalkuláltak.

A CSOK nagy népszerűségnek örvend, három hónap alatt több mint kétszer annyian vették igénybe, mint a korábbi szocpolt. A vissza nem térítendő támogatást már egy gyerekkel és használt lakás vásárlására vagy bővítésére is fel lehet használni, összege a gyermekek számának, a lakás nagyságának és energetikai besorolásának függvényében 500 ezer és 3,25 millió forint között mozog.

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladi-otthonteremtesi-kedvezmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr678027778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nóra Kiss 2015.12.27. 00:33:35

És akinek nincs munkaheje az nem tudja igényelni?

Zsozsó70 2016.09.22. 11:44:24

Mi már igényeltük a CSOK-ot, ők sokat segítettek forrasnavigator.hu jó szakemberek és megbízhatóak.
süti beállítások módosítása