CSOK 2022 feltételei új Szocpol: családi otthonteremtési kedvezmény

CSOK 2022 - családi otthonteremtési kedvezmény

CSOK 2022 - családi otthonteremtési kedvezmény

Csok 2020

2020. január 03. - Slickk

Kik kaphatják meg a CSOK-ot?

 

Feltételek

 

Sokan nagy reményekkel indulnak neki a kedvezmény megigénylésének, és a jövőről szőtt tervüket erre a támogatásra alapozzák, mindenekelőtt azonban érdemes utána nézni, kik részesülhetnek pozitív elbírálatban, elvégre nem jár mindenkinek alanyi jogon.

Az Otthonteremtési Kedvezményt kizárólag azok a személyek vehetik fel, akik magyar állampolgárok, vagy legalább három hónapja rendelkeznek tartózkodási joggal. Emellett fontos feltétel, hogy büntetlen előéletű, köztartozással nem rendelkező személy igényelheti a CSOK-ot, akinek egy vagy két tervezett gyermek esetében legalább 180 napos társadalombiztosítással kell rendelkeznie, azonban ha a három gyerekes CSOK-ot szeretné igénybe venni, akkor ennek az időkeretnek legalább két évnek kell lennie.

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladi-otthonteremtesi-kedvezmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8615391182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása